Home / Per-Eko kazán információk / Miért számít biztonságos berendezésnek minden PER-EKO kazán?

Miért számít biztonságos berendezésnek minden PER-EKO kazán?

Amikor biztonságról beszélünk, figyelembe kell venni ennek a fogalomnak különböző aspektusait:

A sárga PER-EKO kazánok biztonságos berendezések a környezetünk számára.
Minden kazánfajta bizonyítvánnyal rendelkezik az emissziós – energetikai vizsgálatokról, amelyeket Lengyelország legfontosabb vizsgálati intézményei adtak ki. A KSW és KSW Plus sorozatú kazánokat folyamatosan a Lodzi Energetikai Intézet, Fűtési Technika Osztálya vizsgálja, és megfelelőségi bizonyítvánnyal rendelkeznek az energetikai hatékonyság követelményinek vonatkozásában a lengyel normák és előírások szerint. Megfelelnek az üzemeltetés biztonságára, termikus hatásfokra és szénmonoxid kibocsátására vonatkozó 1. osztályú követelményeknek (vagyis a legmagasabb, legszigorúbb követelményeknek és paramétereknek).
A KSR, KSX és KSP Duo sorozatú kazánokat a Szén Vegyi Feldolgozásának Intézete vizsgálja Zabrze városban. Engedéllyel rendelkeznek az „ökológiai biztonsági jel” használatára (úgynevezett „zöld alma”). Ezen a dokumentumok megléte a termékeinket biztonságos és környezetbarát berendezések közé sorolja be.

A sárga PER-EKO kazánok biztonságos berendezések a felhasználók számára.
Az általunk gyártott kazánok a következő biztonsági megoldásokkal
rendelkeznek:
• szerelési biztonsági megoldások – A kazánokat akkor lehet zártrendszerben (membrános) szerelni, amikor a hőfelesleg elvezetésre kerül a kiegészítő berendezés felszerelésre által – a hűtési DBV szelep, valamint 1,5 atm. biztonsági szelep.
• mechanikus biztonsági megoldások – ezek a KSP Duo, KSR és KSRM sorozatú kazánokra vonatkozik és egy biztonsági elem felszereléséből áll, amely megszakad ha a csiga megszorul a tüzelőanyag adagolójában. Ez a megoldás védi az adagoló motort a tönkremenetel ellen.
• védelem a visszaégés ellen – a KSP Duo kazánok fel vannak szerelve lángoltási rendszerrel, mely akkor lép működésbe, amikor az adagoló csöve eléri veszélyes 600C hőmérsékletet.
• elektronikus biztonsági megoldás – a KSW Plus, KSW Plus Top, KSX, KSD, KSP Duo, KSR és KSRM sorozatú kazánokra vonatkozik, vagyis minden olyan kazántípusra, amely elektronikus vezérlővel van ellátva. Egy hőérzékelő felszereléséből áll, amely megszakítja a berendezés működését olyan esetben, amikor a fűtési víz hőmérséklete meghaladja a 80 Celsius fokot. Ezen kívül a KSR és KSRM sorozatú kazánok pótbiztonsági érzékelővel rendelkeznek, amely védi a berendezést a láng visszacsapódásától az adagolóban.

Nem szabad elfelejteni, hogy a kazán biztonságos üzemeltetése elsősorban a felhasználójától függ. A berendezéshez csatolt kezelési utasítás alapos megismerése, valamint a benne lévő előírások betartása azt eredményezi, hogy elégedettek lehetünk kazánunkkal, emellett problémamentes és hosszantartó használatot biztosít.

Külön figyelemmel kísérjük az alábbiakat:
• a berendezés működési hőmérsékletének legalább 57 Celsius fokos szinten való megtartása,
• a négy utas szelep alkalmazása a sárga PER-EKO kazán bekötésekor.