INDUKCIÓS ELEKTROMOS KAZÁN

Exkluzív és innovatív fűtési megoldások,

20 év Garanciával!

Élvezze a hosszú távú nyugalmat!

Akár 50 év készülék élettartam!

Pereko elektromos kazán

5 nap

Szállítási Határidő

20 év

Teljeskörű Garancia

50 év

Karbantartás Mentes Működés

20 Év Garancia

TAPASZTALJA MEG AZ INDUKCIÓS KAZÁN FORRADALMÁT!

Kíváncsi egy forradalmi elektromos kazánra, amely kivételes hosszú távú teljesítményt és megbízhatóságot kínál vízkőmentes működésével? Az innovatív vezérlőrendszernek köszönhetően egyszerűen kezelhető, így zökkenőmentesen integrálható a fűtési rendszerébe.

Kérjen Árajánlatot

Innováció a Fűtés Technológiájában: Pereko Indukciós Elektromos Kazánok

Fedezze fel a Pereko által kínált úttörő fűtési megoldásokat. A Pereko indukciós elektromos kazánok új dimenziót nyitnak az innovatív és exkluzív fűtési lehetőségek világában. Az elektromos kazán és villanykazán kategóriájában egyedülállóan magas színvonalat képviselnek, garantálva az energiahatékonyságot és a hosszú távú megtakarításokat.

Gyors és Egyszerű Beépítés

A Pereko indukciós kazán rendkívül rugalmas, könnyedén integrálható bármilyen meglévő vagy újonnan tervezett fűtési rendszerbe. A villanykazán árak terén versenyképes ajánlatot kínálunk, mely lehetővé teszi a gázkazán kiváltását elektromos kazánnal, így modernizálva otthona fűtési rendszerét.

Távoli Vezérlés: A Fűtés Jövője

A PX 100 vezérlő rendszerrel felszerelt készülékeink forradalmasítják a fűtési rendszerek irányítását, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy a világ bármely pontjáról kezelje otthona hőmérsékletét. A központi fűtés elektromos kazánnal való kombinációja nem csak kényelmet, hanem hatékonyságot is ígér.

Karbantartásmentes Működés

A Pereko indukciós elektromos kazánok tervezésénél kulcsfontosságú szempont volt a hosszú távú megbízhatóság és a karbantartásmentes üzemeltetés. Ezáltal a villanykazán fogyasztása jelentősen csökken, míg az élettartam akár 50 év is lehet, biztosítva a folyamatos, gondtalan működést.

Az elektromos kazán fogyasztás kalkulátor, elektromos kazán méretezése, és elektromos kazán szerelő szolgáltatásaink segítségével optimalizálhatja fűtési rendszerét. Válassza a Pereko által kínált elektromos kazánok központi fűtéshez, elektromos kazán padlófűtéshez, vagy bármely speciális igényre szabott megoldásainkat. Ismerje meg a villanykazán vélemények alapján azokat az előnyöket, amelyeket ügyfeleink már megtapasztaltak. További információért keresse fel weboldalunkat, ahol megismerheti az indukciós elektromos kazán árak kedvező lehetőségeit.

A Pereko Indukciós Elektromos Kazán Előnyei

Felfedezzük, miért tartozik a Pereko indukciós elektromos kazán a fűtőberendezések piacának csúcsára, és hogyan kínálja a legjobb elektromos fűtés megoldást családi házak, vállalkozások és közintézmények számára!

Csúcsteljesítmény és Egyedülálló Innováció

A Pereko indukciós kazán a fűtőberendezések között kiemelkedik magas hatásfokával és egyedülálló technológiájával. Az elektromos kazán tökéletes választás minden típusú épülethez, biztosítva a fűtés hatékony és gazdaságos megoldását.

A Pereko indukciós elektromos kazán vásárlása egy egyszeri beruházás, amely hosszú távú előnyökkel jár. A karbantartásmentes üzemeltetés, a 20 éves teljeskörű garancia, és a használat kényelme messze a piacon található más fűtési megoldások felett helyezkedik el. A villanykazán árak tekintetében a Pereko indukciós kazán rendkívül versenyképes, így a gázkazán cseréje elektromos kazánra nem csak fenntartható, de költséghatékony döntés is.A Pereko indukciós kazán kivételes hatásfokkal működik, ami jelentősen csökkenti az üzemeltetési költségeket. Az elektromos kazán fogyasztása vagy bármely más teljesítményű modellünk, kiemelkedik az energiatakarékosság terén. A Pereko indukciós kazán ára a piacon található más korszerű berendezésekhez képest kedvezőbb, így választásával Ön nem csak a környezetet óvja, hanem pénztárcáját is kíméli.

Az Indukciós Elektromos Kazánok Forradalmi Működési Elve

Fedezze fel a Pereko indukciós elektromos kazánok mögött álló forradalmi technológiát, amely megkülönbözteti őket a piac többi fűtőberendezésétől. Ezek az innovatív kazánok egy különleges, elektromágneses elven működő központi fűtési megoldást kínálnak, amelyet egy háromfázisú transzformátor és egy rövidített másodlagos tekercselés hajt végre. A működés során a másodlagos tekercs átalakul egy hőtermelő fűtőkamrává, átváltoztatva az elektromágneses energiát hőenergiává, amely közvetlenül az áramló vízbe kerül.

A Pereko indukciós kazán kiemelkedik alacsony hőterhelésével, mely csupán 3 W / cm², jelentősen alacsonyabb, mint a hagyományos fűtőberendezéseké. Ez az alacsony hőterhelés, összehangolva a magas minőségű saválló acélból készült hőcserélővel, nem csak az energiahatékonyságot javítja, hanem jelentősen csökkenti az energia veszteséget is, így az indukciós kazánokkal való fűtés rendkívül költséghatékony.

A Pereko büszkén állítja, hogy indukciós elektromos kazánjaik, amelyek a legmodernebb technológiával készülnek, képesek akár 50 évig tartó hosszú élettartamot biztosítani. Ez teszi őket egyedülállóvá a világpiacon, mint az egyetlen ilyen felépítésű elektromos indukciós kazánokat.

Komfort, Biztonság és Karbantartásmentes Üzemeltetés

A Pereko indukciós elektromos kazánok előnyei a komfort, biztonság és a karbantartás mentesség terén kiemelkedőek. Ezek a berendezések kis helyet foglalnak, így nem igényelnek külön kazánházat, ami tökéletes megoldást nyújt kisebb helyiségekben is. A 98%-os magas hatásfok alacsony hőtermelési költségeket eredményez, amely hosszú távon jelentős megtakarítást jelent a felhasználóknak.

A berendezés rendkívül hosszú élettartammal bír, és a teljes élettartam alatt változatlan hatékonysággal működik, ami a Pereko indukciós elektromos kazánt ideális választássá teszi mindenki számára, aki egy megbízható, energiatakarékos és karbantartást nem igénylő fűtési megoldást keres. Az emberi beavatkozást, karbantartást, alkatrész cserét és kémény kialakítást nem igénylő működése tovább növeli a használati kényelmet és biztonságot.

20 Év Garancia

TAPASZTALJA MEG AZ INDUKCIÓS KAZÁN FORRADALMÁT!

Kíváncsi egy forradalmi elektromos kazánra, amely kivételes hosszú távú teljesítményt és megbízhatóságot kínál vízkőmentes működésével? Az innovatív vezérlőrendszernek köszönhetően egyszerűen kezelhető, így zökkenőmentesen integrálható a fűtési rendszerébe.

Kérjen Árajánlatot
elektromos kazán

20 Év Garancia

TAPASZTALJA MEG AZ INDUKCIÓS KAZÁN FORRADALMÁT!

Kíváncsi egy forradalmi elektromos kazánra, amely kivételes hosszú távú teljesítményt és megbízhatóságot kínál vízkőmentes működésével? Az innovatív vezérlőrendszernek köszönhetően egyszerűen kezelhető, így zökkenőmentesen integrálható a fűtési rendszerébe.

Kérjen Árajánlatot

Fedezze fel a jövő fűtéstechnológiáját!

Innováció minden otthon számára, minden felületen!

indukciós kazán bekötés 1

Indukciós Elektromos Kazán Telepítési Útmutató Lakóingatlanokhoz (Radiátoros és/vagy Padlófűtéses Rendszerekhez)

Az Indukciós Elektromos Kazán “Egyes” típusú működése a központi fűtéshez való közvetlen csatlakoztatása. 

fűtés kőr 4
indukciós kazán bekötés 2

Indukciós Elektromos Kazán Telepítési Útmutató Lakóingatlanokhoz (Radiátoros és/vagy Padlófűtéses Rendszerekhez) Puffer Tartállyal

A Indukciós Elektromos Kazán “Kettes” típusa a központi fűtési rendszerhez puffer tartályon keresztül csatlakoztatható, ami optimális megoldást kínál olyan lakóingatlanok számára, ahol radiátoros és padlófűtéses rendszereket egyaránt használnak, vagy kizárólag radiátoros fűtést alkalmaznak. 

fűtés kőr 3
indukciós kazán bekötés 3

Indukciós Elektromos Kazán Telepítési Útmutató Lakóingatlanokhoz (Radiátoros és/vagy Padlófűtéses Rendszerekhez), Indirekt Melegvíz Tárolóval

Az Indukciós Elektromos Kazán “Hármas” típusa egy integrált megoldást kínál, amely közvetlenül csatlakozik a központi fűtési rendszerhez és lehetővé teszi a használati melegvíz hatékony előállítását egy indirekt tároló segítségével. Ez a konfiguráció ideális választás azok számára, akik otthonukban mind radiátoros, mind padlófűtéses rendszert alkalmaznak, és olyan épületben élnek, amelynek energetikai besorolása BB és DD között van, továbbá igényt tartanak a folyamatos és hatékony használati melegvíz-ellátásra.

fűtés kőr 2
indukciós kazán bekötés 4

Indukciós Elektromos Kazán Telepítési Útmutató Lakóingatlanokhoz (Radiátoros és/vagy Padlófűtéses Rendszerekhez), Indirekt Melegvíz Tárolóval és Puffer Tartállyal

Az Indukciós Elektromos Kazán “Negyedik” típusa egy közvetett csatlakozási módot kínál az otthoni fűtési rendszerek számára, puffertartály használatával, kiegészítve használati melegvíz fűtési lehetőséggel. Ez a beépítési kör különösen azokhoz a házakhoz ajánlott, amelyek vegyesen vagy kizárólagosan padlófűtési rendszert alkalmaznak, és amelyek épületének energiahatékonysági együtthatója B és D között mozog. A rendszer különösen azok számára ideális, akik nem igényelnek használati melegvíz fűtési megoldást.

fűtés kör

SZERETNE KÖLTSÉGMENTESEN FŰTENI?

- A napelemes rendszerekkel ez már lehetséges!

A napelemek használatával jelentős megtakarításokat érhetünk el az elektromos áram költségein, különösen akkor, ha a rendszer lehetővé teszi az energiatermelés optimalizálását és az elektromos hálózatba való visszatáplálást. Itt van, hogyan működik ez a gyakorlatban és hogyan kapcsolódik a fűtési rendszerekhez, különösen az indukciós kazánokhoz:

 1. Napelemek és Elektromos Áram Költségei: A napelemekkel előállított energia képes részben vagy teljes mértékben ellensúlyozni az elektromos áramra fordított költségeket. A rendszerek leginkább akkor hatékonyak, amikor alacsony az energiaszükséglet, ezért előnyös az energiát az elektromos hálózatba táplálni és később felhasználni.

 2. Energiatárolás és Felhasználás: A modern napelemes rendszerek gyakran kétirányú mérőket használnak, amelyek lehetővé teszik az elektromos hálózatba történő energiavisszatáplálást. Az ilyen rendszerekkel előállított energia akár 80%-a is visszanyerhető és bármikor felhasználható.

 3. Napelemek Telepítésének Hatékonysága: Az energiaigény magasabb esetekben, mint például fűtés vagy használati melegvíz előállítása, a nagy teljesítményű napelemes rendszerek különösen költséghatékonyak lehetnek. Ezek a rendszerek jelentősen csökkenthetik a fűtésre és melegvízre fordított energetikai költségeket.

 4. Energetikai Hatékonyság Mérése – EK Mutató: Az EK-mutató, azaz az épület végső energiaigénye fontos szempont a napelemes rendszerek kiválasztásakor. Ez a mutató figyelembe veszi az épület éves energiaszükségletét, beleértve a külső falakon és a szellőztetésen keresztüli energiaveszteségeket, a fűtőberendezések hatékonyságát, a használati melegvíz előállításához szükséges energiafogyasztást, és az egyéb energianyereségi forrásokat, mint a napfény és az otthoni elektromos készülékek.

Ezek az aspektusok összességében azt mutatják, hogy a napelemes rendszerek nem csupán a környezetvédelmi szempontból előnyösek, hanem jelentős gazdasági megtakarítást is jelenthetnek hosszú távon, különösen ha azokat energiatakarékos fűtési rendszerekkel, mint az indukciós elektromos kazánokkal kombináljuk.

20 Év Garancia

TAPASZTALJA MEG AZ INDUKCIÓS KAZÁN FORRADALMÁT!

Kíváncsi egy forradalmi elektromos kazánra, amely kivételes hosszú távú teljesítményt és megbízhatóságot kínál vízkőmentes működésével? Az innovatív vezérlőrendszernek köszönhetően egyszerűen kezelhető, így zökkenőmentesen integrálható a fűtési rendszerébe.

Kérjen Árajánlatot
szónikus elektromos kazán

MEGTAKARÍTÁS

A napelem rendszereknek köszönhetően a megtermelt villamos energiát az indukciós működtetésére és a fűtési költségek csökkentésére használhatják.

ház

Napelem rendszer javasolt teljesítményé

Fűtött terület: 140 m²

Lakók létszáma: 2 felnőtt, 2 gyermek

Épület besorolásaNapelem rendszer [kWp]Fűtés költség
A++5,310 Ft.
A+5,83
A9,45
B16,16
C21,84
D28,66
indukciós kazán
Gáz kazán
Pellet tüzelésű kazán
Szén tüzelésű kazán
π indukciós kazán

Fűtő víz hőmérséklet a kazánban 5 perc működés után...

Hő előállítás pillanatok alatt

A π sorozatú indukciós kazánok szinte azonnal átadják a hőteljesítményt, felmelegítik a vizet a telepítési vagy puffertartályban.

Vízmelegítési idő kalkulátor

Az alábbi űrlapok mezőinek kitöltésével kiszámíthatja az adott vízmennyiség melegítéséhez szükséges teljesítményt és / vagy időt.

INDUKCIÓS KAZÁN MŰSZAKI PARAMÉTEREI

ParaméterEgységKazán modell
3,2 kW10 kW21 kW
MéretekL( mm )520587
S( mm )356405
H( mm )666535
Névleges teljesítmény( kW )3,21021
Hozzávetőleges fűtési terület( m2 )≤ 80≤ 180≤ 350
Frekvencia( Hz )50
Hatásfok( % )98,6
Maximális áramfelvétel( A )1628
A túlárammegszakító névleges paramétere( A )20 (C20)20 (C20)40(C40)
A tápkábel minimális keresztmetszete( mm )3x1,55x2,55x6
Maximális üzemi nyomás( Bár )3
Beállított kimenő hőmérséklet( °C )≤ 80
Megengedett kimenő hőmérséklet( °C )90
Működési idő( h )Korlátlan
Zajszint( dB )≤ 35≤ 41≤ 44
Elosztó doboz biztosítékokkal_IntegráltKülön elem a falra szereléshez
Feszűltség( V )1x230 V3L ~ 400 V
Súly( kg )85128178
Biztonsági szint_IP 21
Kazáncsatlakozó átmérő( inch )3/4
Színes érintőképernyő szobatermosztáttal✔︎✔︎
Az érzékelők adatainak olvasása és elemzés lehetőségeCirkulációs szivattyú✔︎✔︎✔︎
HMV szivattyú✔︎✔︎✔︎
KF szivattyú✔︎✔︎✔︎
Keverő szelepek✔︎✔︎✔︎
Puffer szivattyú✔︎✔︎ (2 érzékelő)✔︎ (2 érzékelő)
A kazán online felügyeleteAdattörténet✔︎ (Opció)✔︎✔︎
Riasztások✔︎ (Opció)✔︎✔︎
Munkarend✔︎ (Opció)✔︎✔︎
A rendszer működésének grafikus megjelenítése✔︎ (Opció)✔︎✔︎
Szerviz segítség✔︎ (Opció)✔︎✔︎
Kültéri érzékelő támogatás✔︎✔︎
Automatikus átkapcsolás nyári / téli üzemmódra✔︎✔︎
elektromos kazán 2
pereko indukcios elektromos kazán pi top
indukciós elektromos kazán 3

A Pereko Indukciós Kazán főbb tulajdonságai

Alacsony szintű működtetési költségek

A Pereko Indukciós Kazán jellemzői kifejezetten vonzóvá teszik a különböző energetikai szükségletekkel rendelkező épületek számára. Itt van egy részletes áttekintés a kazán főbb tulajdonságairól:

 • Alacsony Működtetési Költségek: Az indukciós kazán használata jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a hosszú távon, különösen nulla energia (AA++), passzív (AA+), alacsony kibocsátású (AA), energiatakarékos (BB), valamint közepes energiatakarékos (CC) energetikai besorolású épületek fűtésénél.

 • Egyszeri Beruházás: A Pereko kazán megvásárlása egy egyszeri befektetés, amely hosszú távú előnyökkel jár, mint például a karbantartásmentes üzemeltetés és a 20 éves teljes körű garancia, ami a fűtési megoldások terén új szintre emeli a használat kényelmét és gazdaságosságát.

A Pereko Indukciós Kazán jellemzői kifejezetten vonzóvá teszik a különböző energetikai szükségletekkel rendelkező épületek számára. Itt van egy részletes áttekintés a kazán főbb tulajdonságairól:
 • Alacsony Működtetési Költségek: Az indukciós kazán használata jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a hosszú távon, különösen nulla energia (AA++), passzív (AA+), alacsony kibocsátású (AA), energiatakarékos (BB), valamint közepes energiatakarékos (CC) energetikai besorolású épületek fűtésénél.

 • Egyszeri Beruházás: A Pereko kazán megvásárlása egy egyszeri befektetés, amely hosszú távú előnyökkel jár, mint például a karbantartásmentes üzemeltetés és a 20 éves teljes körű garancia, ami a fűtési megoldások terén új szintre emeli a használat kényelmét és gazdaságosságát.

 • Magas Hatásfok: A Pereko kazánok kiemelkedő, több mint 90%-os hatásfokkal működnek, ami jelentős energiamegtakarítást és alacsonyabb üzemeltetési költségeket jelent a felhasználók számára.

 • Költséghatékony: A Pereko indukciós kazán ára kedvező, különösen ha figyelembe vesszük a hasonló modern fűtési megoldások piaci árait, ami tovább növeli a Pereko kazánok vonzerejét a vásárlók körében.

Ezek a főbb tulajdonságok biztosítják, hogy a Pereko indukciós kazánok ideális választást jelentenek mindenki számára, aki energiatakarékos, megbízható és hosszú távon gazdaságos fűtési megoldást keres. Az egyszeri beruházási költség, a hosszú távú megtakarítások, és a magas hatásfok együttesen biztosítják, hogy a Pereko kazánok kiváló hozzáadott értéket nyújtanak a felhasználóknak.

Az Indukciós Elektromos Kazán vezérlése

Az indukciós elektromos kazánok, mint a π sorozat, korszerű vezérlési megoldásokkal rendelkeznek, amelyek jelentős mértékben megkönnyítik a felhasználók életét. Itt van, hogyan működik a vezérlés:

 • Karbantartásmentes Üzemeltetés: A π sorozatú kazánok kialakítása nem igényel rendszeres karbantartást. Ez a tulajdonság csökkenti az üzemeltetési költségeket és növeli a készülék megbízhatóságát.

 • Automatikus Hőmérséklet-szabályozás: A beépített vezérlőrendszer lehetővé teszi a kazán számára, hogy fenntartsa a kívánt hőmérsékletet, akár a puffer tartályban, akár a fűtési rendszerben. Ez biztosítja, hogy a víz mindig az optimális hőmérsékleten legyen, miközben energiahatékonyan működik.

 • Zökkenőmentes Automatikus Működés: A kazán automatikusan, hangok és rezgések nélkül kapcsol be azokban az időszakokban, amikor a vezérelt áramot szolgáltatják. Ez optimalizálja az energiaköltségeket, mivel a kazán csak akkor működik, amikor szükséges.

 • Független Üzemeltetés: A kazán úgy lett tervezve, hogy minimalizálja a felhasználói beavatkozás szükségességét. Nem kell állandóan figyelni a készülék működését vagy az operációs paramétereket ellenőrizni, mivel a kazán gondoskodik a hőmérséklet állandó szinten tartásáról.

 • Prioritás a Használati Melegvíz (HMV) előállításánál: A vezérlőrendszer lehetőséget biztosít a felhasználónak arra, hogy prioritást adjon a HMV előállításának a központi fűtési rendszerrel szemben. Ez biztosítja, hogy mindig legyen meleg víz a csapoknál, amikor szükség van rá.

 • Az indukciós elektromos kazánok modern vezérlési rendszere tehát nem csak energiatakarékosságot és kényelmet biztosít, hanem hosszú távú megbízhatóságot is kínál a felhasználóknak, minimalizálva az aktív felügyelet szükségességét.

Innovatív Megoldások A Kazán Működésénél

Az π sorozatú indukciós kazánok tervezése során alkalmazott innovatív megoldások jelentős mértékben hozzájárulnak az üzemeltetési költségek csökkentéséhez. Itt van egy rövid áttekintés ezekről a megoldásokról és azok előnyeiről:

 • Hosszú Élettartamú Rozsdamentes Acél Fűtőkamra: Az π sorozatú kazánok fűtőkamrája magas minőségű rozsdamentes acélból készül, amely ellenáll az idő próbájának és minimalizálja a karbantartási igényeket. Ez a anyag nemcsak tartós, hanem optimalizálja a hőátadást is, ami hozzájárul a kazán hosszú élettartamához.

 • Alacsony Hőterhelés: A hőcserélő tervezése olyan módon történt, hogy minimálisra csökkentse a hőterhelést, ami növeli az effektivitást és csökkenti a hőveszteségeket. Ezáltal a kazán hatékonyabban használja fel az energiát és csökkenti az üzemeltetési költségeket.

 • Közvetlen Hőtermelés a Fűtőkamrában: Az innovatív tervezésnek köszönhetően az összes hőenergia közvetlenül a fűtőkamrában keletkezik, drasztikusan csökkentve az elektromágneses mező veszteségeit. Ez a megközelítés jelentősen csökkenti a napi működtetési költségeket, mivel a kazán hatékonyabban alakítja át az elektromos energiát hőenergiává.Ezek az innovatív megoldások nemcsak javítják a kazán teljesítményét és hatékonyságát, hanem hozzájárulnak az energiatakarékossághoz és a környezetvédelemhez is, miközben csökkentik a felhasználók energiafelhasználásával kapcsolatos költségeit. Az π sorozatú indukciós kazánok ezáltal ideális választást jelentenek azok számára, akik megbízható, gazdaságos és fenntartható fűtési megoldást keresnek.

ábra

20 Év Garancia

TAPASZTALJA MEG AZ INDUKCIÓS KAZÁN FORRADALMÁT!

Kíváncsi egy forradalmi elektromos kazánra, amely kivételes hosszú távú teljesítményt és megbízhatóságot kínál vízkőmentes működésével? Az innovatív vezérlőrendszernek köszönhetően egyszerűen kezelhető, így zökkenőmentesen integrálható a fűtési rendszerébe.

Kérjen Árajánlatot

Nincs szükség karbantartásra !

Magas szintű kényelem, idő és pénzmegtakarítás!

Az Indukciós Kazán Hosszú Élettartama

Az π sorozatú indukciós kazánok hosszú élettartama kiemelkedő jellemzője ezeknek a készülékeknek. Íme a legfontosabb pontok, amelyek miatt ezek a kazánok akár 50 évig is képesek működni:

 • Hosszú Élettartam: Az indukciós kazánok tervezésekor a legmagasabb minőségű alkatrészek és anyagok használata biztosítja a hosszú élettartamot, ami akár 50 év is lehet. Ez a hosszú élettartam jelentős megtakarítást jelent a hosszú távú üzemeltetési költségekben.

 • Minősített Alkatrészek: Az alkatrészek beszerzése kizárólag ismert és minősített szállítóktól történik, biztosítva ezzel a kazán megbízhatóságát és teljesítményét. A gyártáshoz nem használunk Kínában gyártott alkatrészeket, ami tovább növeli a termék minőségét.

 • Rozsdamentes Acél Hőcserélő: A kazán lelkét egy különleges fejlesztésű transzformátorba épített rozsdamentes acél hőcserélő képezi, amely kifejezetten az indukciós kazánok igényeihez lett tesztelve és optimalizálva. Ez biztosítja a kazán hosszú távú, hatékony működését.

 • 20 Éves Garancia: A vásárlás és beépítés után a felhasználók regisztrálhatják kazánjukat a PEREKO honlapján, így 20 éves garanciát kapnak, ami a kazán üzemeltetési és karbantartási dokumentációjában leírt feltételekkel összhangban áll.

 • Változatlan Paraméterek: Az indukciós kazán paraméterei, beleértve a hatásfokot (amely majdnem 99%), a hatékonyságot és a vízmelegítési sebességet, egész élettartama alatt változatlanok maradnak, még 40 év után is.

Ezek a tulajdonságok biztosítják, hogy az π sorozatú indukciós kazánok nem csak hatékonyak és megbízhatóak, hanem hosszú távon is gazdaságosak maradnak, csökkentve a karbantartási igényeket és növelve az üzemeltetési hatékonyságot.

A Indukciós Elektromos Kazán Működési Elve

Az π sorozatú indukciós elektromos kazán működési elvének és telepítésének kulcsfontosságú jellemzői kiemelik a technológia előnyeit és felhasználóbarát természetét. Itt van egy összefoglalás a főbb pontokról:

 • Kompakt Méret: Az indukciós kazánok kis méreteikkel rendelkeznek, lehetővé téve a telepítést szinte bármilyen helyen, anélkül, hogy nagy területet foglalnának el.

 • Zajmentes Működés: A rezgések hiánya és a csendes működés biztosítja, hogy a kazán zavartalanul működjön otthoni vagy üzleti környezetben egyaránt.

 • Egyszerű Telepítés: Az indukciós kazán telepítése egyszerű és nem igényel bonyolult előkészítést, mint például üzemanyag tárolását vagy kémény kiépítését, amely szilárd tüzelésű kazánok esetében szükséges lehet.

 • Környezetbarát Működés: Nem bocsát ki káros füstgázt, hulladékot vagy oxidokat, így a kazán használata nem terheli a környezetet.

 • Kompatibilitás: Kompatibilis acél-, réz-, vagy alumínium-radiátorokkal, és nem szükséges a meglévő radiátorok cseréje egy másik fűtési rendszerre váltáskor.

 • Biztonságos Használat: A kazán működése biztonságos, nem igényel kiegészítő biztonsági berendezéseket, ami tovább csökkenti a telepítési és üzemeltetési költségeket.

Ezek a tulajdonságok biztosítják, hogy az π sorozatú indukciós elektromos kazán egy kiváló, energiatakarékos és környezetkímélő választás legyen bármely otthon vagy üzleti helyiség számára, ahol a fűtési rendszer modernizálását vagy kiépítését tervezik.

Elektromágneses Vízkezelés

Az elektromágneses vízkezelés egy innovatív megközelítés, amelyet az π sorozatú indukciós kazánok alkalmaznak, hogy csökkentsék a vízkőképződést és javítsák a víz minőségét a fűtési rendszerben. Itt van egy rövid összefoglaló arról, hogyan működik ez a folyamat:

 • Lorentz-erő alkalmazása: Az elektromágneses vízkezelés során a Lorentz-erőt használják fel, amikor a mágneses mező befolyásolja az ionizált víz mozgó elektromos töltéseit. Ez a fizikai hatás alapvető szerepet játszik a vízkezelési folyamatban.

 • Vízkőképződés gátlása: A változó elektromágneses tér hatására a vízben lévő vízkőképződési folyamatok intenzitása megváltozik. A vízkőképződés mérete növekedni kezd, de nem éri el azt a méretet, amely lehetővé tenné a csövekben, szelepekben, szivattyúkban és egyéb központi fűtési rendszerelemekben való letapadást.

 • Vízkő és gázok eltávolítása: Az elektromágneses vízkezelés segít megelőzni a vízkő lerakódását a kazán és a fűtési rendszer fontos elemeiben, miközben a vízben keletkező gázokat is hatékonyabban távolítja el.

 • Rozsdamentes Acél Anyaghasználat: Az indukciós kazánok gyártásához használt rozsdamentes acél ideális választás az elektromágneses vízkezeléshez, mivel diamágneses tulajdonságokkal rendelkezik, ami lehetővé teszi az elektromágneses mező hatékony áthaladását a vízen keresztül.Ez a technológia jelentős előnyöket kínál a kazánok és a fűtési rendszerek üzemeltetésében, beleértve a karbantartási igények csökkenését, a rendszer hosszabb élettartamát és a hatékonyabb működést. Az elektromágneses vízkezelés alkalmazása javítja a víz minőségét, miközben csökkenti a vízkőképződés kockázatát, ami hozzájárul az egész fűtési rendszer megbízhatóságához és hatékonyságához.

A Fűtő Víz Ionizálása

A fűtő víz ionizálásának jelentősége és hatása a fűtési rendszerben nagyon fontos téma, különösen a vízkőképződés és a korrózió kapcsán. Bár a konkrét keresés nem hozott közvetlen találatot erre a témára, a leírás alapján összefoglalható, hogy az elektromágneses vízkezelésnek és a víz ionizálásának köszönhetően csökkenthető a vízkő lerakódás, amely elősegítheti a fűtési rendszer alkatrészeinek korrózióját, rövidítheti azok élettartamát és csökkentheti a rendszer hatékonyságát. Az elektromágneses vízkezelés a következő előnyöket nyújthatja:

 • Anódos Passziválás: Az elektromágneses vízkezelés során a fémek anódos passziválása révén védő réteg képződik a csövek belső felületén, ami hozzájárul a korrózió elleni védelemhez és megakadályozza az elektrolitikus cellák kialakulását.

 • Elektrolitikus Korrózió Megelőzése: Különösen olyan rendszerekben, ahol különböző fémek találkoznak (pl. réz és alumínium), az elektromágneses vízkezelés segíthet az elektrolitikus korrózió (galvanizáció) megelőzésében, amely különben felgyorsíthatná a rendszer alkatrészeinek kopását.

 • Rendszer Hatékonyságának és Élettartamának Növelése: A vízkő lerakódásának és a korrózió megelőzésével az elektromágneses vízkezelés hozzájárul a fűtési rendszer hatékonyabb működéséhez és hosszabb élettartamához.Ezek a megoldások jelentősen csökkenthetik a fűtési rendszer üzemeltetési költségeit, akár 25%-kal is, javítva ezzel a rendszer gazdaságosságát és fenntarthatóságát. Az elektromágneses vízkezelés alkalmazása tehát kulcsfontosságú lépés a fűtési rendszerek hosszú távú stabilitása és megbízhatósága szempontjából.

VÍzkő Mentesség

A π sorozatú indukciós elektromos kazánok egyik kiemelkedő jellemzője a vízkőmentesség, ami jelentősen hozzájárul a fűtési rendszer hatékonyságának és megbízhatóságának növeléséhez. Íme, hogyan éri ezt el:

 • Vízkőmentesség: A kazán és a teljes fűtési rendszer úgy van kialakítva, hogy nem keletkezik benne és nem halmozódik fel a vízkő, ami jelentős előnyt jelent, különösen régi rendszerekben, ahol a vízkőoldó folyamatok különösen fontosak.

 
 • Elektrolitikus Cellák és Galván Korrózió Megelőzése: A kazán működése megakadályozza az elektrolitikus cellák képződését és a galván korróziót, ezzel hosszabbítva meg a központi fűtési rendszer élettartamát. Ez a jellemző különösen fontos abban az esetben, ha a rendszer különböző fémekből áll, ahol az elektrolitikus korrózió különben problémát jelenthet.

 • Vízben Oldott Gázok Felszabadulása: Az indukciós kazán működése során a vízben oldott gázok intenzíven felszabadulnak, ami további védelmet nyújt a fűtési rendszer fém alkatrészeinek, így hozzájárulva azok hosszabb élettartamához.

 • Ezek a technológiák együttesen biztosítják, hogy a π kazánokkal felszerelt fűtési rendszerek hosszú távon kevesebb karbantartást igényeljenek, alacsonyabbak legyenek az üzemeltetési költségeik és hatékonyabban működjenek. A vízkőmentesség hozzájárul az energiatakarékos és fenntartható otthoni fűtési megoldásokhoz, miközben csökkenti a rendszer esetleges meghibásodásainak kockázatát.

indukciós kazán transzformátor

Az ábra a π indukciós elektromos kazán egyszerűsített metszetét mutatja. Az elsődleges tekercs felei között található a hőcserélő (fűtőkamra). Az elsődleges tekercs és a tekercselési felületek elektromágneses mezőjének áramlása merőleges a vízáram irányára.

 

Az elektromágneses mező zónájában nincs olyan folyamat, ami a vizet hidrogénné és oxigénné bontja, mivel az elektromágneses mező változó. A π kazánt úgy lett tervezve, hogy az üzemeltetés közben egyidejűleg a víz ionkezelése is megtörténjen.

20 Év Garancia

TAPASZTALJA MEG AZ INDUKCIÓS KAZÁN FORRADALMÁT!

Kíváncsi egy forradalmi elektromos kazánra, amely kivételes hosszú távú teljesítményt és megbízhatóságot kínál vízkőmentes működésével? Az innovatív vezérlőrendszernek köszönhetően egyszerűen kezelhető, így zökkenőmentesen integrálható a fűtési rendszerébe.

Kérjen Árajánlatot

  Töltsd ki az alábbi mezőket ajánlatkéréshez!

  Az adatlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár. Adataidat bizalmasan kezeljük és nem adjuk ki harmadik félnek!
  A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

  KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

  A π sorozatú indukciós kazán egy innovatív és sokoldalú fűtési megoldás, amely kiváló választás mind otthoni, mind üzleti felhasználásra. Ezek a kazánok két fő funkciót látnak el: központi fűtés biztosítása és használati melegvíz előállítása, változó árammal (egy- vagy háromfázisú) működve, így rendkívül rugalmasak és alkalmazkodóak különböző energiaigényekhez.

  A rendelkezésre álló teljesítménysáv (3,2 kW; 10 kW; 21 kW) lehetővé teszi, hogy a felhasználók a saját szükségleteikhez igazítsák a kazánokat, legyen szó akár kisebb családi házakról, társasházakról, magánvállalkozásokról vagy közületekről. Ez a sokoldalúság biztosítja, hogy minden típusú ingatlan számára megtalálható legyen a megfelelő teljesítményű kazán.

  A π sorozatú kazánok előnyei közé tartozik a magas hatékonyság, ami energiatakarékosságot és alacsonyabb üzemeltetési költségeket eredményez a felhasználók számára. Ez az hatékonyság jelenti azt is, hogy a kazán működtetése gazdaságosabb, mint a piacon elérhető sok más modern fűtési eszközé.

  Az indukciós kazánok használata modern, környezetbarát és költséghatékony megoldást kínál a fűtésre és a melegvíz-ellátásra, ami hozzájárul az ingatlanok energetikai hatékonyságának javításához és a fenntarthatóbb otthonok és munkahelyek kialakításához.

  A π sorozatú indukciós kazán működési elve és felépítése úttörő megközelítést képvisel a fűtési megoldások terén. A kazán alapját egy háromfázisú száraz transzformátor adja, melyhez kompakt másodlagos tekercselés kapcsolódik. Ebben a kialakításban a másodlagos tekercs egyben a fűtőkamrát is képezi, ahol a hőenergia közvetlenül az áramló vízbe kerül, így biztosítva a fűtés hatékonyságát.

  A fűtőkamrában generált hőteljesítmény maximális kihasználását a hőcserélő kialakítása is segíti, melyet úgy terveztek, hogy a hőterhelés ne haladja meg a 3 W/cm²-t – ez jelentősen alacsonyabb, mint az ellenállásos kazánok hőterhelése. Ezáltal a kazán hatékonyabban működik, kevesebb energiát pazarolva.

  A fűtési folyamat során a vizet elektromágneses kezelésnek vetik alá, ahol a hőenergiát közvetlenül az elektromágneses mező generálja a fűtőkamrában. Ez a technológia jelentős csökkenést eredményez az elektromágneses mező veszteségeiben, tovább optimalizálva a kazán működését.

  A hőcserélő kiváló minőségű saválló acélból készült, ami élelmiszerekkel való érintkezésre is alkalmas, ezzel biztosítva a rendszer higiénikusságát és tartósságát. A kazán modern anyagokból és technológiákból épül fel, ami akár 50 évig tartó élettartamot garantál – ez kiemeli a π sorozatú indukciós kazánt a piacon elérhető más fűtési megoldások közül mint egyedülálló és hosszú távon gazdaságos választást.

  A π sorozatú indukciós kazán megfelel minden biztonsági előírásnak. A víz melegítésére használt elektromágneses mező teljesen biztonságos a környezetre. A készülék speciális kialakításának köszönhetően az elektromágneses téráram közvetlenül a rozsdamentes acél hőcserélőre irányul. Ezenkívül a visszamaradó elektromágneses mező a készülék belsejében marad egy speciálisan kialakított, árnyékolt gépháznak köszönhetően. Az elektromágneses mező egyáltalán nincs hatással a környezetre, valamint a kazán közelében lévő készülékekre.

  Igen, a π sorozatú indukciós kazánok szervizelése szükséges, de csak ritkán, ami hosszú távon minimalizálja a karbantartási költségeket és erőfeszítéseket. Az első szervizellenőrzést 5 év használat után kell elvégezni, amit követően kétévente javasolt további ellenőrzéseket végezni. Ez a szervizgyakoriság alacsonyabb, mint sok hagyományos kazántípus esetében, ami a π sorozatú kazánok megbízhatóságát és tartósságát tükrözi.

  A szervizvizsgálatok rendszere biztosítja, hogy a kazán optimális állapotban maradjon, és hosszú távon is hatékonyan működjön. A rendszer minden felhasználó számára külön elérhetővé teszi a szervizellenőrzések naptárát, ami lehetővé teszi, hogy a kazántulajdonosok naprakészek legyenek a karbantartási ütemtervvel kapcsolatban.

  A kazán regisztrációja és a szervizellenőrzések időben történő elvégzése nemcsak a kazán hosszú élettartamát segíti elő, hanem a 20 éves garancia feltételeinek teljesítését is lehetővé teszi. Az előre meghatározott szervizellenőrzések és a rendszer által küldött automatikus értesítések biztosítják, hogy a kazántulajdonosok ne felejtsék el a szükséges karbantartást, így a kazánjuk hosszú távon is megbízhatóan és hatékonyan működik.

  A π sorozatú indukciós kazánok tervezésében két fő módszerre összpontosítottunk a fűtési hatékonyság és gazdaságosság növelése érdekében, még napelemek használata nélkül is:

  1. A saját napelemrendszer által termelt többlet villamos energia felhasználása: Ha rendelkezik napelemrendszerrel, a π sorozatú indukciós kazán képes felhasználni a termelt többletenergiát, ami tovább csökkenti a fűtési költségeket.

  2. Speciális tarifák alkalmazása: Amennyiben a háztartás nem rendelkezik napelemrendszerrel, a kazán gazdaságos üzemeltetését a villamosenergia-szolgáltatók által kínált speciális tarifák igénybevételével érhetjük el. Ezek a tarifák jelentős megtakarítást tesznek lehetővé a π sorozatú indukciós kazán működtetése során.

  A napelemrendszerrel nem rendelkező háztartások számára tehát a π sorozatú indukciós kazán egy hatékony alternatíva lehet, amely képes kihasználni a kedvezőbb villamosenergia-tarifákat a fűtési költségek csökkentése érdekében. Ezáltal jelentős megtakarításokat érhetünk el különböző fűtési módoknál:

  • 25% megtakarítás radiátoros fűtés esetén
  • 35% megtakarítás vegyesen (radiátor és padlófűtés) fűtés esetén
  • 45% megtakarítás kizárólag padlófűtés esetén

  Ezek a megtakarítási potenciálok azt mutatják, hogy a π sorozatú indukciós kazánok jelentős előnyöket kínálhatnak a hagyományos fűtési megoldásokhoz képest, még napelemek nélkül is, különösen ha az adott energia-szolgáltató kedvező tarifákat kínál.

  A π sorozatú indukciós kazánok energiatakarékos megoldást nyújtanak az ingatlanok fűtéséhez. A kazán által felhasznált elektromos energia mennyiségét az épület energetikai besorolása alapján, kW/m²/év egységben kifejezve, lehet megbecsülni. Ez a szám általában az épület hőigényét és energiaosztályát jelöli, amelyek az építési tervekből vagy egy szakértői energetikai számítás eredményeiből származhatnak.

  Ha nem állnak rendelkezésre konkrét adatok az épület energiaigényére vonatkozóan, a szükséges elektromos energia mennyiségét becsülni kell, figyelembe véve az ingatlan méretét, szigetelési szintjét és egyéb tényezőit, amelyek befolyásolhatják a fűtési igényt.

  A π sorozatú indukciós kazánok rugalmasak az energiatakarékosság szempontjából, és különböző teljesítményszintekkel (3,2 kW, 10 kW, 21 kW) érhetők el, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy az adott ingatlan szükségleteihez igazítsa a kazán teljesítményét. A hatékony tervezés és a modern technológia alkalmazása révén ezek a kazánok képesek az energiatakarékos és költséghatékony fűtési megoldások nyújtására, még napelemrendszer nélkül is.

  Fontos megjegyezni, hogy az optimális energiafogyasztás elérése érdekében érdemes szakértői tanácsot kérni az ingatlan egyedi jellemzőihez és az energetikai szükségleteihez legjobban illeszkedő kazán kiválasztása és beállítása során.

  Az indukciós kazán biztonságos telepítéséhez az egyetlen feltételnek teljesülnie kell, ha megfelel a következő kábelcsatlakozási követelményeknek:

  3 fázisú csatlakozás szükséges

   

  Table Header

  Table HeaderTable Header
  Table DataTable DataTable Data
  Table DataTable DataTable Data
  Table DataTable DataTable Data

  A π sorozatú indukciós kazán tökéletesen alkalmazható radiátoros fűtési rendszerekhez, mivel magas hőmérsékleten képes működni. A kazánból előremenő víz hőmérséklete elérheti az 85°C-ot is, ami biztosítja, hogy elegendő hő álljon rendelkezésre a radiátorok hatékony fűtéséhez. Ez a képesség különösen előnyös olyan helyzetekben, ahol magasabb hőmérsékletű fűtővíz szükséges, mint amit például hőszivattyús rendszerek biztosítani képesek.

  A π sorozatú kazán így ideális választás azok számára, akik radiátoros fűtési rendszert használnak otthonukban, kínálva egy hatékony és energiatakarékos fűtési megoldást, amely könnyen integrálható a meglévő fűtési infrastruktúrába.

  A π sorozatú indukciós kazán valóban képes melegvíz (HMV) előállítására is, többfunkciós fűtőkészülékként szolgálva ezzel a célból. A kazán nem csak a központi fűtési rendszereket képes ellátni meleggel, hanem a használati melegvíz-szükségleteket is kielégítheti. A hatékony és optimális HMV-ellátás érdekében ajánlott a speciális, hőcserélővel ellátott indirekt tárolók használata, amelyek szintén megtalálhatók a PEREKO termékkínálatában.

  Ezek az indirekt tárolók lehetővé teszik a meleg víz folyamatos és hatékony előállítását, optimalizálva ezzel a fűtési rendszer teljesítményét és energiahatékonyságát. A PEREKO által kínált megoldásokkal az indukciós kazánok nem csak a helyiségek fűtésére, hanem a használati melegvíz-szükségletek kielégítésére is képesek, így kiválóan alkalmazhatóak modern és energiatakarékos otthonokban.

  A meleg víz tartályának méretének meghatározásához és a megfelelő típus kiválasztásához figyelembe kell venni a háztartás használati melegvíz-szükségletét. Javasolt, hogy a háztartásban lakó személyek számától függően válasszanak kapacitást, melyhez a következő egyszerű számítást ajánljuk:

  Tartály térfogata=50 l×(háztartási tagok száma)

  Például egy négytagú háztartás esetén:

  50 l×4=200 l

  Tehát, egy négytagú háztartás számára egy 200 literes melegvíz-tartály ajánlott. Ez biztosítani fogja, hogy elegendő meleg víz álljon rendelkezésre a napi szükségletek kielégítéséhez.

  A PEREKO kínálatában megtalálható speciális, hőcserélős tekercseléssel ellátott függőleges tartályok, mint például a SIGMA CWU-1 vagy SIGMA CWU-2, kifejezetten erre a célra lettek tervezve. Ezek a tartályok nem csak hogy biztosítják a szükséges meleg vízmennyiséget, hanem hatékonyan és gazdaságosan is működnek, hozzájárulva ezzel az otthoni energiatakarékossághoz.

  A megfelelő melegvíz-tartály kiválasztásával nem csak a folyamatos hozzáférés biztosított, hanem az energiahatékonyság és a hosszú távú költségmegtakarítás is.

  A meddő teljesítmény és annak kezelése fontos szempont minden elektromos rendszerben, különösen otthoni napelem rendszerek esetében. Meddő teljesítmény akkor keletkezik, amikor az elektromos hálózaton keresztül továbbított energia nem használódik fel teljesen hatékonyan, például a villamos energia fáziseltolódása miatt. Ez a jelenség nem csak az energiarendszer hatékonyságát csökkenti, hanem pénzügyi többletköltségeket is eredményezhet a fogyasztók számára.

  Napelemes rendszerek esetében a meddő teljesítmény kezelése különösen fontos, mivel a rendszer által termelt és a hálózatba visszatáplált energia mennyisége jelentősen befolyásolhatja a rendszer gazdaságosságát. A meddő teljesítmény csökkentése vagy kompenzálása segít optimalizálni az energiafelhasználást, csökkenteni az energiaveszteséget és minimalizálni a hálózati többletköltségeket.

  A π sorozatú indukciós kazánok felhasználóit a meddő teljesítmény problémája nem érinti jelentősen, mivel ezek a kazánok rendkívül alacsony tg φ értékkel rendelkeznek. A tg φ paraméter a fáziseltolódás mértékét jelzi az elektromos rendszerekben, és az ideális értéke 0 körül van, ami azt jelenti, hogy nincs fáziseltolódás az áram és a feszültség között, így az energia hatékonyan használódik fel.

  A π 10 kW-os kazánok esetében a tg φ érték mindössze 0,07, míg a 21 kW-os kazánok esetében 0,11. Ezek az értékek jelentősen alacsonyabbak az elfogadott maximumnál (tg φ <0,4), ami azt jelenti, hogy ezek a kazánok minimálisra csökkentik a meddő teljesítmény generálását és ezzel a hálózatra nehezedő terhet is.

  Ez a kivételesen alacsony tg φ érték biztosítja, hogy a π kazánokat használó felhasználók ne szembesüljenek jelentős meddő teljesítményből adódó többletköltségekkel, ami hozzájárul az energiahatékony és költséghatékony otthoni fűtéshez. Emiatt a π kazánok különösen előnyösek lehetnek olyan területeken, ahol a villamosenergia-szolgáltatók meddő teljesítmény után többletdíjat számíthatnak fel, mivel ezek a kazánok minimalizálják ezt a költséget.

  Az épület energetikai szintje, azaz energiahatékonysága az épület felkészültségének foka, hogy biztosítsa a rendeltetésszerű használat kényelmét, a lehető legalacsonyabb energiafogyasztással. Az energiahatékonysági értékelés olyan épülettulajdonságok értékelése, amelyek befolyásolják az adott épület használatához szükséges energiafogyasztását, beleértve többek között: az épület falainak hőszigetelésének, valamint a benne használt berendezések és eszközök hatékonyságának értékelése. Az alábbi táblázat röviden ismerteti a lakóépületek energiaosztályait és az energiahatékonysági index tartományát.

  Energetikai osztályÉpület típusaEU index [kWh/m²/év]Fűtési módszerForrás
  FelhasználásaHatékonyság [%]
  A++Nulla energia≤ 10Elektromos áram100Napelem, szélerőmű, energia szolgáltató
  A+Passzív épület10 – 15
  AAlacsony energiaigényű épület15 – 45
  BEnergiatakarékos épület45 – 80Elektromos áram, földgáz98 – 100Napelem, szélenergia, villamosenergia elosztó, földgáz elosztó
  CMérsékelten energiatakarékos épület80 – 100
  DMinimális energia hatékony (megfelel a hatályos jogszabályi követelményeknek)100 – 150Elektromos áram, földgáz, szén, fa68 – 100
  EEnergia igényes épület150 – 250Földgáz, szén, fa68 – 98
  FMagas energia igényes épület≥ 250Szén, fa68

  A π sorozatú indukciós kazán egyik legnagyobb előnye a fűtés rendszerben , vagy a puffer tartályban lévő víz a felmelegítésének sebessége. Összehasonlítás és tájékoztatás céljából készítettünk egy dedikált számológépet.

  A számológép megmutatja, hogy az indukciós kazán adott modellje milyen gyorsan melegíti fel a megadott vízmennyiséget a beállított hőmérsékletre (hiszterézis). Ezenkívül ezen az oldalon jelzett második számológép leírja, hogy mennyi energiára van szükség egy adott mennyiségű víz felmelegítéséhez egy adott hőmérsékleten (hiszterézis).
  Javasoljuk, hogy teszteljen.

  A π sorozatú indukciós kazán telepítéséhez a kazánház előkészítése egyszerű és kényelmes folyamat, mivel a kazán kis méretekkel rendelkezik és kompakt kialakítású. A kazán zajmentes működése és a rezgések átvitelének hiánya lehetővé teszi, hogy szinte bármely helyiségben telepíthető legyen anélkül, hogy aggódnia kellene a zaj vagy a rezgések miatt.

  Telepítési útmutató:

  • Tüzelőanyag Tárolásának Hiánya: Nem szükséges külön helyiséget fenntartani tüzelőanyag tárolására, mivel az indukciós kazán elektromos.
  • Kémény Kiépítése Nem Szükséges: A kazán telepítésekor nem kell aggódnia a szabványos kémények építése miatt, ami szilárd tüzelésű vagy gáz kazánok esetében szükséges lenne.
  • Egyszerű Elektromos Beszerelés: A kazán csatlakoztatása egy 3 fázisú tápegységhez szükséges, megfelelő védelemmel ellátott eszközökön keresztül. A telepítési folyamat nem bonyolult, és nagyban hasonlít a többi fűtőberendezés standard telepítéséhez.
  • Környezetbarát Működés: A kazán nem bocsát ki füstöt, hulladékot vagy oxidokat, így nincs szükség további biztonsági vagy szellőzési berendezések telepítésére.

  Puffer Tartály Használata: Egy átlagos ház esetében elegendő lehet egy 700-800 literes puffer tartály használata, amennyiben vezérelt áramot alkalmazunk. Ez a tartály könnyen telepíthető még kisebb kazánházakba is.

  Fűtőrendszer Cseréjének Hiánya: Az indukciós kazán használata nem igényli a meglévő fűtőrendszer cseréjét. Kompatibilis acél-, réz- vagy alumínium fűtőberendezésekkel.

  Ezeket a lépéseket követve a kazánházat egyszerűen és hatékonyan felkészítheti az indukciós kazán telepítésére, biztosítva a rendszer zavartalan és környezetbarát működését.

  ELÉRHETŐSÉGEINK