Home / Per-Eko kazán információk / A PER-EKO kazán története

A PER-EKO kazán története

A PER-EKO vállalat 2002 óta foglalkozik a szilárd tüzelőanyaggal működő kazánok gyártásával. Prioritásunk az általunk gyártott termékek állandó tökéletesítése úgy, hogy azok teljesítsék a vevőink elvárásait.

A PER-EKO vállalat 2002 óta foglalkozik a szilárd tüzelőanyaggal működő kazánok gyártásával. Prioritásunk az általunk gyártott termékek állandó tökéletesítése úgy, hogy azok teljesítsék a vevőink elvárásait. A tüzelőanyag-felhasználás gazdaságosságán, és a kazánok funkcionalitásán kívül egyre nagyobb jelentőséget kap a kezelés magas komfortja, stabil hőmérséklet fenntartása az épületben, az „állandó égés” idejének meghosszabbítása, valamint a légkörbe kerülő káros anyagok csökkentése.

A sárga színű kazánoknál már a tervezési szakaszban külön figyelmet fordítunk magas funkcionalitásukra, üzemzavar-mentességükre és az alacsony üzemeltetési költségükre.

A gyártási és műszaki hátterünknek köszönhetően modern konstrukciókat gyártunk, amelyek lehetővé teszik a tüzelőanyag-fogyasztás akár 30%-os csökkentését a hagyományos megoldásokkal szemben.

A Szerzői, Szabadalmi Hivatalban levédett műszaki megoldásokat vezettünk be, amelyeket a saját laborunkban tesztelünk. A Częstochowa-i Műszaki Egyetemmel, a PER-EKO kazánok gyártásához felhasznált anyagok teherbírása vizsgálatának területén végzett együttműködésünk is lehetővé teszi a termékeink magas minőségének fenntartását. A rendszeres kutatások és labormunka, valamint a kazánok intelligens vezérlési rendszerekkel történő felszerelése azt eredményezi, hogy a konstrukcióink magas hatásfokkal, hosszú égésidőt (tehát hosszabb működést a tüzelőanyag pótlása nélkül) biztosítanak.

A PER-EKO kínálatában olyan fűtőberendezések vannak, amelyek teljesítik valamennyi szilárd tüzelőanyaggal működő kazán üzemeltetőinek elvárásait, úgy az ár, mint a használhatóság tekintetében. A széles kínálatunk mind az egyszerű, éveken keresztül bevált felépítésű kazánokat, mint az újdonsághoz tartozó konstrukciókat is felöleli, amelyek üzemeltetése a legolcsóbbak közé tartozik, a szénkazánok kezelésének legmagasabb komfortja mellett.

2002-2003

Létrejön a KSW kazánok alapvonala 5-30 KW-os teljesítmény tartományban.

2004-2005

KSR sorozatú automata, 17-75 kW teljesítményű kazánok gyártásának megkezdése.

2006-2007

Az új, KSX sorozatú, 13-26 kW teljesítményű kazánok bevezetése a piacra.
A nyomásálló berendezések gyartásához használt, P265GH megemelt hőteherbírású acéllemez bevezetése a kazángyártás alapanyagának.

2008

A kínálat szélesítése KSW 40 kW, KSR 14 kW kazánmodelekkel.
A KSD 22/28 kW kazán bevezetése a gyártásba.
A PER-EKO kazánok használhatóságának tökéletesítése.

2009

Tervezés és prototípusgyártás alatt van a KSR 150 kW ipari kazán.
A kazánok következő bővítése KSW 20 kW, KSW 35 kW i KSW 50 kW típusú kazánokkal.
Együttműködés felvétele a Częstochowai Műszaki Egyetem Folyamat-, Anyag és Alkalmazott Fizika Mérnökségi Karával a PER-EKO kazánok gyártásához használt anyagok közös metallográfiai és teherbírási vizsgálataihoz.
A GS1 rendszer bevezetése, amely a PER-EKO termékeket az EAN-13 kódrendszerbe sorolja.

2010

Létrejön a KSW 100 kW ipari kazán prototípusa.
Energetikai-emissziós laboratórium jön létre IMR 2000 típusú füstgáz-elemző készülékkel, s ennek eredménye a PSQ típusú szilárd tüzelőanyag adagoló, valamint a KSP 19 Duo típusú kazán gyártásának megindítása.
Együttműködés szélesítése a Częstochowai Műszaki Egyetem Kazán és Termodinamikai Intézetével.
PER-EKO szabadalmat kap a Lengyel Szabadalmi Hivataltól, a PSQ típusú szilárd tüzelőanyag adagolóra és égőfejre.

2011

A KSP DUO típusú kazánok kínálatának és típusának bővítése 15 és 27 kW teljesítményű kazánokkal.