Home / kazáncsere támogatás / Fűtéskorszerűsítés támogatás: akár 50%-os megtakarítás!

Fűtéskorszerűsítés támogatás: akár 50%-os megtakarítás!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Fűtéskorszerűsítés támogatás! A 2021-ben meghirdetett állami lakásfelújítási támogatás a fűtésrendszer korszerűsítésére is fordítható. A legalább egy gyermeket nevelő családok számára kiírt pályázaton az akár 6 millió forint értékű beruházás költségeinek maximum 50%-át igényelhetik vissza a családok, állami támogatás keretében.

Miért elengedhetetlen a fűtéskorszerűsítés?

A fűtéskorszerűsítés többszörösen megtérülő beruházás. Miért? Többek között azért, mert még ma is több millió olyan háztartás van Magyarországon, amelyekben a rezsiköltség nagyobb része a fűtésre megy el. Történik mindez annak ellenére, hogy az év nagyobbik felében egyáltalán nincs szükség fűtésre.

Ennek hátterében, az esetek többségében, a több mint tízéves, erősen korszerűtlen vagy elavult fűtési rendszerek, valamint az épületszigetelés hiánya és a szintén korszerűtlen nyílászárók állnak.

Ezzel magyarázható, hogy a fejlett európai országokkal összehasonlítva mi, magyarok nagyságrendekkel több energiát használunk fel otthonaink fűtésére. Pedig a legolcsóbb energia az, amit nem használunk el.

Egy jól tervezett és kivitelezett fűtéskorszerűsítéssel:

  • a korábbi költségek 20-30%-át, különlegesen elavult fűtési rendszer cseréje esetén pedig akár 50%-át is meg lehet takarítani
  • javulhat a hőérzet, egyenletes meleg lehet a lakásban
  • energiatakarékosabb, tehát zöldebb lehet a háztartás

A fűtési rendszer korszerűsítése kifejezetten nagy beruházás a családok életében, ezért is halogatják sokan. Így viszont több ezer vagy tízezer forintot fizetnek ki a fűtésszámlára havonta pluszban.

Egy jó döntéssel Ön kikerülhet ebből a mókuskerékből! A fűtési rendszer cseréje, illetve korszerűsítése ugyanis néhány éven belül behozza az árát, és ez az idő, a 2022. december 31-ig elérhető fűtéskorszerűsítési pályázattal, akár a felére is csökkenthető.

Cserélje le elavult fűtési rendszerét akár 50%-os állami támogatással!

A pályázatról az 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról rendelkezik.

A támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő családok pályázhatják meg, többek között fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje esetén.

A támogatás összege minden esetben számlával igazolva, a felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 millió forint lehet.

A támogatás a beruházás befejezését és a számlák kifizetését követően 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig igényelhető. Több számla esetén az igénylési határidő számításánál a legutolsó kifizetési időpontot kell alapul venni.

Amennyiben Ön megfelel a pályázati kiírásnak, lehetősége van a 20 év garanciával elérhető, költséghatékonyan üzemeltethető indukciós, illetve nagy teljesítményű és évtizedekig megbízhatóan működő, vegyes tüzelésű PEREKO kazánra cserélni elavult fűtési rendszerét, akár 50% megtakarítással.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_cta h2=”Kérjen konzultációt a piacvezető PEREKO indukciós és vegyes tüzelésű fűtési rendszerek szakértőjétől! >>>” add_button=”right” btn_title=”Ajánlatot kérek” btn_custom_background=”#ffd500″ btn_custom_text=”#666666″ btn_align=”center” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fpereko-kazanok.hu%2Fkapcsolat%2F”][/vc_cta][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]